Nalewka z żurawiny, żurawinówka na zdrowe nerki


Nalewka z żurawiny sposób na zdrowe nerki
Badania wykazały, że żurawina ma niezwykłe silne właściwości oczyszczania całego przewodu moczowego, zwłaszcza nerek. Sok z żurawiny (nalewka) jest znakomita w takich dolegliwościach.

A oto prosty przepis na słodką NALEWKĘ Z ŻURAWINY na spirytusie i wódce (a właściwie likier żurawinowy).
Składniki:
- 70 dkg żurawin,
- 1/2 l spirytusu,
- 1/2 l wódki
- 5 szklanek cukru,

Żurawiny muszą być przemrożone, żeby straciły swoją gorycz. Umyć, zmiksować blenderem lub przepuścić prze maszynkę. Miazgę włożyć do czystego słoja i zalać wódką. Odstawić na 3-4 dni w ciemne miejsce.
Po tych dniach, całość przelać przez gazę do emaliowanego garnka. Do soku dodać cukier (mniej słodsza będzie, jeśli zmniejszysz ilość cukru) i spirytus. Całość krótko gotować. Po kilku "zabulgotaniach" odstawić do wystudzenia. Przelać do ładnych butelek. Jest gotowa do szybkiego spożycia. Jeśli postoi choć miesiąc (lub dłużej) nabierze charakteru.SMACZNEGO

Więcej o zasadach robienia nalewek na spirytusie znajdziesz tutaj.

Polecam bezalkoholową nalewkę z żurawiną dla tzw "zdrowotności" którą spożywasz 1 łyżeczkę 1 raz dziennie.

A dla zdrowia ----) 

5 komentarzy:

  1. Anonimowy01:39

    dobra nalewka wychodzi z tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy22:04

    też robiłam wg tego przepisu rok temu, wyszła bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy14:04

    Faktycznie prosty i dobry przepis na smaczną nalewkę. Pozdrawiam Autora, Jerzy

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy14:34

    No właśnie, tak sobie myślę, co to za nalewka po ugotowaniu ... hmmm...

    OdpowiedzUsuń
  5. polecam do wszystkiego dobry lniany olej (ale na zimno) Ja stosuję ten olej z http://beatwell.pl
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Bezalkoholowe nalewki na zdrowie, odchudzanie, wątrobę, nerki i przemianę materii .

Bezalkoholowe nalewki na zdrowie, odchudzanie, wątrobę, nerki i przemianę materii .
oraz bogaty w kwasy OMEGA 3 ( do 60%), BARDZO SMACZNY OLEJ LNIANY, tłoczony na zimno w temperaturze poniżej 30 stopni C i z bardzo wolno utleniającą się OMEGA 3
Related Posts with Thumbnails

Popularne posty

domowe przetwory